Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Flora, De verborgen pracht van planten

geen plaatje   Omvangrijk populairwetenschappelijk plaatwerk over de bloemplanten (bedektzadigen), met enige aandacht voor de rest van het plantenrijk. Thematisch gerangschikt naar wortels, stammen en takken, bladeren (met vijftien hoofdvormen goed voor vijftig pagina’s), bloemen (honderd pagina’s), zaden en vruchten komen alle aspecten van de uiterst gevarieerde plantenwereld aan bod. Opname en opslag van water en voedsel, gebruik van kleur en geur, verdedigingsmechanismen, parasitisme, plant-dierrelaties, geslachtelijke en ongeslachtelijke voortplanting, kortom aansprekende onderwerpen en weetjes. Onwaarschijnlijk mooie illustraties, (detail)foto’s, opengewerkte tekeningen, maar ook een mozaïek uit een Romeinse villa, gravures, aquarellen, olieverfschilderingen, van Dürer en Da Vinci tot Van Gogh en Warhol. De illustraties in kleur beslaan vaak twee pagina’s, en worden verduidelijkt met korte, verklarende teksten van een team van experts, vakinhoudelijk en redactioneel. Het boek sluit af met een royale verklarende woordenlijst, register en verantwoording. Met een gewicht van 2 kg niet gemakkelijk mee te nemen, wel geschikt als naslagwerk, voor een breed publiek..

Gemaakt in een samenwerking met de experts van de Royal Botanical Gardens (Kew) en het Smithsonian Institute, is dit boek niet alleen fantastisch om te zien, maar ook samengesteld door dé experts op dit gebied.

De Royal Botanical gardens, Kew is een wereldberoemde wetenschappelijke organisatie en populaire bestemming in Londen. Internationaal gerespecteerd om haar bijzondere collecties en expertise in en onderzoek naar de diversiteit van planten, natuurbehoud en duurzame ontwikkeling.
'Deze elegante introductie in plantkunde zit bomvol weelderige foto's en kristalheldere illustraties.' Books Monthly
'De perfecte introductie in de wereld van planten (…) Dit lijvige boek informeert, fascineert en viert de duizelingwekkende diversiteit, complexiteit en ware schoonheid van planten.' The Sunday Times
Auteur o.a. Jamie Ambrose, Ross Bayton

Voorraad 1 ex

Prijs: 39,99